9.12.11

Två veckor till jul!

men ingen stress.. :)  Inga julklappar inhandlade, inga juldekorationer upphängda (int för att jag har några), inga julkort skickade. Egentligen ingen julfiilis heller. Men den kommer väl. Det e int första gången som jag lämnat julhandladet till typ sista veckan. Nu e här ju sommar, så allt som har med julgran och snö att göra passar liksom int in. Men, för att försöka få upp fiilisen liiite så köpte jag jul ljus/ute ljus för balkongen. Alltså såndäna som man brukar typ hänga runt julgranen men jag snurra dom runt balkongsräcket istället. Blåa till färgen. Dom fungerar med solpanel och borde lysa upp sådär fint när det blir mörkt. Får se hur det går, dom kosta about 10 euro o ännu lyser dom int iallafall. I'll keep u posted.

För att få upp julstämningen här på bloggen lite så bjuder jag på en bild från Bondi shopping mall. Här ser ni en modern julgubbe som knapprar på kännykän i pausen efter att barnen fått sitta i Santas lap..


För övrigt så har jag haft en väldigt produktiv dag idag. Har ledigt från jobbet, idag och igår. Morgonen började med att väckarklockan ringde 6.30 för lite skypande med min kära syster. Det e nu 9 timmars tidskillnad till Finland så morgonen här e kväll där. Linda visade runt mej i deras nyrenoverade hem via kameran o det såg super mysigt ut! Åtta tiden for jag ut på morgonlenk, 40 minuter. Sprang utan musik, har fått mega stygn de sista gångerna då jag sprungit o tänkt att det kanske beror på andningen eller dålig kondition helt enkelt. Fick int stygn idag - yess! och gjorde sedan en kuntopiiri + tänjning. Vid dethär laget börja det se ganska regnsjukt ut så jag cyklade snabbt iväg till butiken för att inhandla kvällens middag. Ikväll blir det en vegan bönsallad (som jag redan gjort och nu sitter o väntar i kylskåpet) med hallon plättar och egen gjord "mango madness" sås till efterrätt. mmmmmm..!

Till lunch lagade jag en delikat halloumi sallad med bl.a. jordgubbar och sparris

Man brukar säga att allt e större Down Under (i Australien) och det stämmer faktiskt. T.ex jordgubbarna här e gigantiskt enorma. Som halva handen!

Har idag också hunnit ligga i solstolen på eftermiddan då solen skymtade fram bland molnen och snart blir det skype med Linda igen! Kanske jag ännu hinner städa lite och tvätta byke före det e middagsdax. Tehopäivä!