17.4.11

Bakelibak

Marcus släpade hem en säck med passionsfrukter häromdagen o igår bestämde jag mej för att baka någonting av dem. Det blev passionsmuffins med cheesecake fyllning! mums

Så här såg det ut

 Passionsfrukterna före
Passionsfrukterna efter (i skålen till höger)

Här kommer receptet

Passionsmuffins med cheesecakefyllning

Källa: Chokladsajten.com | Insänt av: Linda-Marie Kruusvall, 26 juli 2004

12 portioner
Stora formar, 6 st/plåt

5 dl vetemjöl
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
2 tsk bakpulver
100 g smör eller margarin
2 ägg
2 dl mjölk
5 passionsfrukter

Fyllning:
200 g Philadelphiaost
1/2 dl socker
1 äggula
1 msk kakaopulver
1. Sätt ugnen på 200°C. Smörj och mjöla en muffinsplåt med tolv fördjupningar.
2. Dela passionsfrukterna och gröp ur fruktköttet. Mixa tills de svarta kärnorna blivit krossade till små svarta prickar.
3. Blanda samman alla de torra ingredienserna. Smält matfettet.
4. Vispa upp äggen lätt och tillsätt i mjölblandningen tillsammans med mjölken och den mixade frukten. Tillsätt det smälta matfettet och rör smeten slät.
5. Gör fyllningen. Vispa samman Philadelphiaosten, sockret och äggulan till en ljus och luftig smet. Smaksätt med kakaopulver.
6. Klicka ut ca hälften av den ljusa smeten i fördjupningarna. Ringla över hälften av ostfyllningen. Fördela den sista ljusa smeten ovanpå och ringla över den sista fyllningen.
7. Grädda muffinsen i mitten av ugnen i ca 25 minuter.
 






















No comments:

Post a Comment