26.4.11

Cheesecake

Vi hade alltså middagsgäster på söndagen. Marcus kusin med fru kom till oss på kvällen o Marcus laga sin specialitet - cajun lax med nypotatis, gröna bönor, körsbärstomater m.m. Avnjutet med franskt rose`vin. Sjukt gott var det!!
Sedan var det dax för efterrätt o min lemon cheesecake blev jättelyckad! Provlagade alltså cheesecaken på fredan o så här såg den ut då

Gjorde om hela kakan på söndan o satte då lite mera smör i bottnet vilken gjorde att det inte smulade så mycket. Dekorerade också med bär.
 Glömde att ta foto före jag skurit i kakan.. Men gott blev det o nu har vi ätit upp allt (förutom några bitar från fredagens kaka som jag satt i frysen).
Det var en riktigt rolig kväll med Craig och Mel! :) Ser dom antagligen nästa gång på Mels 30-årsdag i Maj. Mel ordnar champagne frukost på en restaurang här i Sydney, ser verkligen fram emot det!

Här kommer cheesecake receptet

Ingredienser

75 gram 
10 st 
1 krm 
200 gram 
2 st 
1 st 
1,5 dl 
1 burk(ar) 
4 st 

Tillagning

1. Smält smöret i en kastrull. Stöt kexen fint och blanda med smöret och kanel.

2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant.

3. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.

4. Riv citronskal och pressa ur saften.

5. Blanda ost, kesella, socker och skal och saft. Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en kastrull. Tillsätt gelatinet i en tunn stråle under omrörning.

6. Häll smeten i formen, dekorera med kumquatskivor och ställ i kylen en timme.

No comments:

Post a Comment