Sedan var det dax för efterrätt o min lemon cheesecake blev jättelyckad! Provlagade alltså cheesecaken på fredan o så här såg den ut då
Gjorde om hela kakan på söndan o satte då lite mera smör i bottnet vilken gjorde att det inte smulade så mycket. Dekorerade också med bär.
Glömde att ta foto före jag skurit i kakan.. Men gott blev det o nu har vi ätit upp allt (förutom några bitar från fredagens kaka som jag satt i frysen).
Det var en riktigt rolig kväll med Craig och Mel! :) Ser dom antagligen nästa gång på Mels 30-årsdag i Maj. Mel ordnar champagne frukost på en restaurang här i Sydney, ser verkligen fram emot det!
Här kommer cheesecake receptet
Ingredienser
75 gram |
10 st |
1 krm |
200 gram |
2 st |
1 st |
1,5 dl |
1 burk(ar) |
4 st |
Tillagning
1. Smält smöret i en kastrull. Stöt kexen fint och blanda med smöret och kanel.
2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant.
3. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
4. Riv citronskal och pressa ur saften.
5. Blanda ost, kesella, socker och skal och saft. Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en kastrull. Tillsätt gelatinet i en tunn stråle under omrörning.
6. Häll smeten i formen, dekorera med kumquatskivor och ställ i kylen en timme.
2. Tryck ut degen i en form med löstagbar kant.
3. Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
4. Riv citronskal och pressa ur saften.
5. Blanda ost, kesella, socker och skal och saft. Ta upp gelatinbladen och smält dem på svag värme i en kastrull. Tillsätt gelatinet i en tunn stråle under omrörning.
6. Häll smeten i formen, dekorera med kumquatskivor och ställ i kylen en timme.
No comments:
Post a Comment