Amerikanska chokladmuffins
12-15 portioner Stora formar, 6 st/plåt 4 dl Kungsörnen Vetemjöl Special 4 tsk bakpulver 1 tsk vaniljsocker 1/2 tsk salt 2 dl socker 1 dl kakao 100 g grovhackad mörk choklad 1 dl grovhackade valnötter 1 ägg 3 dl mjölk 1 dl neutral olja | 1. Sätt ugnen på 200°C. 2. Blanda alla torra ingredienser väl i en stor skål. 3. Vispa samman ägg, mjölk och olja i en annan skål, så att det blandar sig väl. 4. Tillsätt äggvispet i mjölblandningen och rör till en slät smet, inte för länge - då blir smeten seg. 5. Fördela smeten i stora muffinsformar eller i smord muffinsplåt upp till ca 3/4 av formarna. 6. Grädda mitt i ugnen, 20-25 min. Godast att äta så snart de svalnat. Går bra att frysa. |
No comments:
Post a Comment