10.3.11

Recept

Som du såg i förra inlägget så har jag varit duktig o bakat chokomuffinsar. Jättegoda blev dom! :) Men nu e dom slut, buuu. Måst baka mera snart igen. Muffinsarna var amerikanska vilket betyder att dom var av storlek större. Här kommer receptet som också kan hittas på sidan dagensmuffin.se

Amerikanska chokladmuffins


12-15 portioner
Stora formar, 6 st/plåt

4 dl Kungsörnen Vetemjöl Special
4 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1/2 tsk salt
2 dl socker
1 dl kakao
100 g grovhackad mörk choklad
1 dl grovhackade valnötter
1 ägg
3 dl mjölk
1 dl neutral olja
1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Blanda alla torra ingredienser väl i en stor skål.
3. Vispa samman ägg, mjölk och olja i en annan skål, så att det blandar sig väl.
4. Tillsätt äggvispet i mjölblandningen och rör till en slät smet, inte för länge - då blir smeten seg.
5. Fördela smeten i stora muffinsformar eller i smord muffinsplåt upp till ca 3/4 av formarna.
6. Grädda mitt i ugnen, 20-25 min.

Godast att äta så snart de svalnat. Går bra att frysa. 

No comments:

Post a Comment